Kålsenap
![Kålsenap](/recept/_next/image?url=https%3A%2F%2Fbackend.main-bvxea6i-nbs7p5fes6fzc.eu-5.platformsh.site%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Fpublic%2Fimages%2F11846234.jpg%3Fh%3Dd1cb525d%26itok%3D8QvanvHk&w=3840&q=100)
Publicerat:
2017-01-09Tillagningstid:
För att undvika matsvinn är det smart att planera för hur man återanvänder resterna. Extrarecept: Rester av rotmos passar utmärkt i den här senapsblandningen som är som klippt och skuren till kålrätter.
Ingredienser
- 1-2dlrotmos (från dag 1, går att uteslutas)
- 1stäggula
- ½klyfta(or)vitlök
- 1msksenap av typen västervik eller liknande
- ½mskdijonsenap
- 1½dlmatolja
- salt
Så lagar du
1. Mixa rotmos med senap, vitlök och äggula.
2. Tillsätt matolja under mixning till slät majonnäs liknande konsistens. Smaka av med salt.