Kanin med tomater och örter

Kanin med tomater och örter

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Ingredienser

    4portioner

    • 1st
      medelstor urtagen kanin
    • 1st
      hel oskalad vitlök
    • 3msk
      extra jungfruolja
    • 1,5dl
      torrt vitt vin
    • 1dl
      kycklingbuljong
    • 2dl
      körsbärstomater
    • 1dl
      färska örter (timjan, mejram, rosmarin, salvia, persilja)

    Så lagar du

    Skär loss lår och framben och dela ryggen i mindre bitar. Värm upp oljan, lägg i den oskalade vitlöken och kaninbitarna och bryn runt om i några minuter. Ta bort vitlöken. Häll på vinet och låt koka in tills aromerna från vinet dunstat bort. Tillsätt buljongen och de halverade tomaterna. Salta och peppra och låt småputttra ca 20 minuter. Hacka örterna och tillsätt dem. Serva t ex med varm bönsallad eller pressad potatis.

    Dela det här receptet med dina vänner!