Kanin med tomater och örter
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1stmedelstor urtagen kanin
- 1sthel oskalad vitlök
- 3mskextra jungfruolja
- 1,5dltorrt vitt vin
- 1dlkycklingbuljong
- 2dlkörsbärstomater
- 1dlfärska örter (timjan, mejram, rosmarin, salvia, persilja)
Så lagar du
Skär loss lår och framben och dela ryggen i mindre bitar. Värm upp oljan, lägg i den oskalade vitlöken och kaninbitarna och bryn runt om i några minuter. Ta bort vitlöken. Häll på vinet och låt koka in tills aromerna från vinet dunstat bort. Tillsätt buljongen och de halverade tomaterna. Salta och peppra och låt småputttra ca 20 minuter. Hacka örterna och tillsätt dem. Serva t ex med varm bönsallad eller pressad potatis.