Kanin Pina
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1,5kgkanin i bitar (Alt. majskyckling)
- 0,5dlextra jungfruolja
- 1dlgrovt hackad lök
- 0,5dlhackade morötter
- 1sthackad stjälkselleri
- 3stvitlöksklyftor
- 100gpancetta eller rimmat sidfläsk
- 1stgrovt skuren röd paprika
- 1krmriven muskot
- 1krmmalen kanel
- 2dlhönsbuljong
- 50clmustigt rödvin
Så lagar du
Bryn kaninbitarna (el kycklingbitar) runt omkring i oljan tills de fått färg. Lägg i lök, morötter, selleri, fläsk och vitlök och stek vidare tills grönsakerna mjuknat. Slå på buljongen och koka utan lock på medelvärme i 7 - 8 minuter. Slå på rödvinet och låt småputtra under lock ytterligare 30 minuter. Lägg i paprikan och krydda med muskot och kanel och bräsera tills kaninköttet (el kycklingen) är helt mört. Servera med ris eller kokt potatis och en grönsallad.