Kanin Pina

Kanin Pina

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Ingredienser

    4portioner

    • 1,5kg
      kanin i bitar (Alt. majskyckling)
    • 0,5dl
      extra jungfruolja
    • 1dl
      grovt hackad lök
    • 0,5dl
      hackade morötter
    • 1st
      hackad stjälkselleri
    • 3st
      vitlöksklyftor
    • 100g
      pancetta eller rimmat sidfläsk
    • 1st
      grovt skuren röd paprika
    • 1krm
      riven muskot
    • 1krm
      malen kanel
    • 2dl
      hönsbuljong
    • 50cl
      mustigt rödvin

    Så lagar du

    Bryn kaninbitarna (el kycklingbitar) runt omkring i oljan tills de fått färg. Lägg i lök, morötter, selleri, fläsk och vitlök och stek vidare tills grönsakerna mjuknat. Slå på buljongen och koka utan lock på medelvärme i 7 - 8 minuter. Slå på rödvinet och låt småputtra under lock ytterligare 30 minuter. Lägg i paprikan och krydda med muskot och kanel och bräsera tills kaninköttet (el kycklingen) är helt mört. Servera med ris eller kokt potatis och en grönsallad.

    Dela det här receptet med dina vänner!