Kokosäppelpaj med citron
Publicerat:
2014-10-01Tillagningstid:
Läcker paj med en spännande kombination av frukt och kokos.
Ingredienser
6 - 8portioner
- 5-6stäpplen, ca 800 g
- 2mskströsocker
- finrivet skal av 1 ekologisk citron
Kokostäcke
- 50gsmör
- 1dlströsocker
- 1påse(ar)kokosflingor, 200 g
- 2stägg
Tillbehör
- lättvispad grädde eller vaniljglass
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Kokostäcke: Smält smöret i en 2-literskastrull. Ta från värmen, tillsätt socker och kokosflingor. Blanda sedan ner äggen.
3. Skala och klyfta äpplena och lägg dem i en stor ugnsform. Blanda socker och citronskal och strö det över äpplen och blanda runt.
4. Fördela kokossmeten ovanpå äpplena och grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter tills kokostäcket fått fin färg.
5. Servera ljummen med lättvispad grädde eller vaniljglass.