Kryddig laxsida

lax

Publicerat:

Tillagningstid:

Variera din vardagslax med en lite söt kryddning som har toner av lakrits i smaken av fänkålsfrön.

Ingredienser

  • 400g
    laxfilé
  • 2tsk
    fänkålsfrön
  • 2tsk
    salt
  • 2tsk
    råsocker
  • 1tsk
    chiliflakes
  • 1msk
    smör
  • 1msk
    olivolja
  • 2st
    apelsiner

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Blanda ihop kryddorna. Stöt gärna i en mortel. Gnid in fisken ordentligt och låt stå en stund.

3. Hetta upp en stekpanna och stek fisken några minuter på varje sida i smör och olivolja. Sätt in i ugnen och låt den gå färdigt, det vill säga tills innertemperaturen är 48 grader.

4. Skär bort skalet på apelsinerna och skär dem i tunna skivor, servera laxen på en bädd av apelsinskivor tillsammans med valfritt tillbehör.

Dela det här receptet med dina vänner!