Kryddig laxsida
Publicerat:
2015-01-28Tillagningstid:
Variera din vardagslax med en lite söt kryddning som har toner av lakrits i smaken av fänkålsfrön.
Ingredienser
- 400glaxfilé
- 2tskfänkålsfrön
- 2tsksalt
- 2tskråsocker
- 1tskchiliflakes
- 1msksmör
- 1mskolivolja
- 2stapelsiner
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda ihop kryddorna. Stöt gärna i en mortel. Gnid in fisken ordentligt och låt stå en stund.
3. Hetta upp en stekpanna och stek fisken några minuter på varje sida i smör och olivolja. Sätt in i ugnen och låt den gå färdigt, det vill säga tills innertemperaturen är 48 grader.
4. Skär bort skalet på apelsinerna och skär dem i tunna skivor, servera laxen på en bädd av apelsinskivor tillsammans med valfritt tillbehör.