Lobster rolls (hummerrullar)
Publicerat:
2015-12-22Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Lobster rolls
- 1stkokt hummer
- 2-3mskchilimajonäs (se recept)
- 1stcitron, saften
- 2mskfinhackad bladpersilja
- 2stsalladslökar
- 1dlfinhackad krispsallad
- 4 stbröd (baka gärna egna, se recept)
- 1msksmör
- 2msklöjrom
Chilimajonäs
- 1ströd chili
- 1stägg
- 1/2mskvitvinsvinäger
- 1/2 tsksalt
- 2 1/2dlolja
Bröd
- 1/2 paketjäst (25g)
- 50gsmör
- 2 1/2 dlmjölk
- 1/2dlsocker
- 1stägg
- 1tsksalt
- 150gkokt potatis
- 10-12dlvetemjöl
- 1stägg och sesamfrön till penslingen
Så lagar du
Lobster rolls
1. Ta ut allt kött ur hummern och skär i tärningar.
2. Hacka persilja och salladslökar fint.
3. Blanda ihop alla ingredienser till en krämig, inte allt för lös röra.
4. Stek bröden i smör. Lägg på hummerröran och toppa med extra finhackad persilja och löjrom. Servera med fina chips vid sidan om.
Chilimajonäs
Receptet finns också här.
1. Se till att alla ingredienser är rumstemperade!
2. Kärna ur och finhacka chilin.
3. Blanda ägg, chili, vinäger och salt i en matberedare eller mixer.
4. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Mixa tills du har en tjock sås
Bröd
Receptet finns också här.
1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret på låg värme och häll i mjölken. Låt svalna.
2. Rör ut jästen i litet av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, socker, ägg och lite salt.
3. Pressa eller mosa potatisen och blanda ner den i bunken. Rör om ordentligt.
4. Blanda ner lite mjöl i taget tills du har en smidig deg. Knåda degen för hand i minst 10 minuter eller i en degblandare. Täck över med plastfolie eller en bakduk och låt jäsa i 1 1/2 timme.
5. Dela degen i mindre bitar och rulla varje bit till en jämn boll. Lägg på en plåt, platta till lite med handen och låt bullarna jäsa i ytterligare 45 minuter.
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Sätt in bullarna i ugnen och sänk värmen till 150 grader.
8. Grädda i 8 - 10 minuter eller tills brödet låter ihåligt när du knackar på undersidan.