Susannes makaronipudding
Publicerat:
2013-10-09Tillagningstid:
Ett bra sätt att ta tillvara på rester är att stoppa in dem under ett krispigt täcke av ost och ströbröd.
Ingredienser
6portioner
- 500gmakaroner
- 400gfalukorv, i små bitar
- 1stblomkålshuvud, rivet (ca 300 g)
- 1dlgräslök, hackad
- 2msksenap (valfri sort)
- 2stvitlöksklyftor, pressade
- 1dlchilisås
- 4dlcrème fraiche (valfri fetthalt, men kokbar)
- 150glagrad hårdost, riven
- salt, peppar, smör till stekning
Topping
- 1dlpanko
- 3mskmatolja eller mjukt smör
- 50glagrad hårdost, riven
Till servering
- tomatsallad (valfritt)
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen, men avbryt just innan de är klara. Spara 1–2 dl av kokvattnet, häll av resten. Blanda makaroner och det sparade kokvattnet med resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
3. Häll i ugnsfast form. Blanda samtliga ingredienser till topping och strö ovanpå pastan. Grädda mitt i ugnen till vacker, gyllene färg, cirka 15 minuter.
Tips
Smaksätt enligt din egen smak med exempelvis hackade, inlagda jalapenos, oliver eller bostongurka.
För vegetariskt alternativ: Byt ut korv mot en blandning av stekt svamp, lök och kokta bönor.