Susannes makaronipudding

Makaroner och korv under krispigt täcke

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett bra sätt att ta tillvara på rester är att stoppa in dem under ett krispigt täcke av ost och ströbröd.

Ingredienser

6portioner

  • 500g
    makaroner
  • 400g
    falukorv, i små bitar
  • 1st
    blomkålshuvud, rivet (ca 300 g)
  • 1dl
    gräslök, hackad
  • 2msk
    senap (valfri sort)
  • 2st
    vitlöksklyftor, pressade
  • 1dl
    chilisås
  • 4dl
    crème fraiche (valfri fetthalt, men kokbar)
  • 150g
    lagrad hårdost, riven
  • salt, peppar, smör till stekning

Topping

  • 1dl
    panko
  • 3msk
    matolja eller mjukt smör
  • 50g
    lagrad hårdost, riven

Till servering

  • tomatsallad (valfritt)

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen, men avbryt just innan de är klara. Spara 1–2 dl av kokvattnet, häll av resten. Blanda makaroner och det sparade kokvattnet med resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

3. Häll i ugnsfast form. Blanda samtliga ingredienser till topping och strö ovanpå pastan. Grädda mitt i ugnen till vacker, gyllene färg, cirka 15 minuter.

Tips

Smaksätt enligt din egen smak med exempelvis hackade, inlagda jalapenos, oliver eller bostongurka.

För vegetariskt alternativ: Byt ut korv mot en blandning av stekt svamp, lök och kokta bönor.

Dela det här receptet med dina vänner!