Märtas skurna chokladkakor

Märtas skurna chokladkakor

Publicerat:

Ingredienser

60portioner

  • 200g
    margarin eller smör
  • 2 1/2dl
    socker
  • 5dl
    vetemjöl
  • 4msk
    kakao
  • 1tsk
    bakpulver
  • 1msk
    vaniljsocker
  • 1st
    ägg

Pensling och garnering:

  • 1st
    ägg
  • pärlsocker

Så lagar du

Blanda alla ingredienserna till en smidig deg.

Dela degen i 6 delar. Forma dem till rullar. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till rullarna något. Pensla dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ugnstemp: 200°C, varmluft 175°C.

Skär dem varma i 2 cm breda, sneda bitar.

Dela det här receptet med dina vänner!