Matiga blåbärsmuffins
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
10 - 20portioner
- 75gsmör
- 3dlvetemjöl
- 2 ½tskbakpulver
- 1dlråsocker
- 1nypa(or)salt
- 1tskvaniljsocker
- 1ägg
- 2dlnaturell yoghurt
- 2dlfrysta blåbär
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Häll vetemjöl, bakpulver, råsocker, salt och vaniljsocker i bunken och rör om ordentligt med en gaffel.
4. Knäck ägget i smörkastrullen och häll i yoghurt. Vispa ihop till en jämn smet och häll ner i bunken. Häll i blåbären och rör om.
5. Klicka smeten i muffinsformar.
6. Strö lite extra råsocker på toppen.
7. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Ät gärna muffisen ljumma.
Perfekta frukostmuffins! Vill du lyxa till dem kan du bre på smör och honung.