Oxfilétärningar med tryffelmajonnäs
Publicerat:
2013-05-17Tillagningstid:
Festlig rätt med en majonnäs med sting. Servera med dina favorittillbehör, till exempel potatis och en god sallad.
Ingredienser
4portioner
- ca 75 goxfilé per person
- Flingsalt
- Rosmarin
Tryffelmajonnäs
- 2stäggulor
- 1tskvitvinsvinäger
- 1/3 tskfransk senap
- 2 ½ dlolja, t.ex solrosolja eller annan olja med neutral smak
- 1-2 tsktryffelolja
- 1tskriven svart tryffel
Så lagar du
Skär oxfilén i stora tärningar. Hacka rosmarin och blanda med flingsalt på en tallrik. Vänd tärningarna i saltet. Halstra köttet hastigt i en het panna. Servera med tryffelmajonnäs.
Tryffelmajonnäs
Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Häll i oljan droppvis och fortsätt vispa tills all olja är nedvispad i majonnäsen. Smaka av med salt, peppar, finhackad tryffel och tryffelolja.