Paj med granskott och färsk lök
Publicerat:
2016-05-23Tillagningstid:
Lättlagad och smakrik rätt på det naturen har att erbjuda i vårsolen.
Ingredienser
4portioner
- 3färsklökar, skivade
- 1msksmör
- 100griven västerbottenost
- 4ägg
- 3dlmjölk
- 15-20granskott
- salt och svartpeppar
Pajdeg
- 250gmjöl
- 125gsmör
- ½ägg
- ½dlvatten
- 10granskott
- salt
Så lagar du
1. Pulsmixa alla ingredienser till slät pajdeg.
2. Svetta löken mjuk i en kastrull med smöret under lock.
3. Kavla ut pajdeg tunt och fodra en pajform. Nagga med gaffel och förbaka på 175°. Tag ut och fördela löken och riven västerbottenost i pajskalet.
4. Vispa ihop ägg och mjölk. Smaka av med salt och svartpeppar. Slå på äggstanning och fördela granskotten över.
5. Baka mitt i ugn på 185° tills gyllenbrun. Tag ut och låt svalna en aning. Servera med picklade granskott och en grönsallad.