Pizza från Alsace

Pizza från Alsace

Publicerat:

Tillagningstid:

Tunn deg täckt med creme fraiche, lök och rökt fläsk är en typisk tarte flambée från Alsace. Tarte flambée gratinée är dessutom täckt med ost.

Ingredienser

4portioner

Till 4 pizzor

  • 5dl
    vetemjöl, 300 g
  • ½ tsk
    salt
  • 2dl
    vatten
  • 2msk
    olivolja

Fyllning

  • 1st
    gul lök
  • 400g
    rökt skinka, bog- eller magert sidfläsk
  • 2dl
    creme fraiche
  • 6dl
    ost, t ex gruyère

Så lagar du

1. Blanda vetemjöl och salt i en matberedare. Tillsätt vatten och olivolja och kör ihop till en deg. Tillsätt lite mer mjöl om den är alltför kladdig. Täck den med plastfolie.

2. Skiva lökarna tunt och lägg dem i kallt vatten. Finstrimla fläsket.

3. Sätt ugnen på högsta värme och sätt in en plåt.

4. Kavla ut 1/4 av degen på mjölat bord och lägg den på bakplåtspapper.

5. Bred på creme fraiche men lämna någon cm i kanten. Lägg på lök, skinka och ost. Vik upp kanten runt om.

6. Flytta över bakplåtspapperet till den varma plåten. Grädda mitt i ugnen 7–10 minuter tills de börjar få fin färg. Värm plåten på nytt innan du gräddar nästa.

Dela det här receptet med dina vänner!