Prinsesstårta
Publicerat:
2015-09-23Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
- 3stägg
- 3dlsocker
- 1dlkokande vatten
- 3dlmjöl
- 1,5tskbakpulver
- 1-2mskmarsansåspulver
- 1mskvaniljsocker
- grädde
- hallonsylt
- grön marsipan
- florsocker
Så lagar du
Tårtbotten
1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vatten och mjöl/bakpulver. Blanda försiktigt. Slå i smörad och bröad form och grädda på 175° i 30 min.
2. När kakan svalnat delas den i tre delar.
Tårtan
1. På botten nummer ett breds ett ganska tunnt lager hallonsylt. Lägg på botten nummer två och på den breds ett lager vaniljkräm. Pulver eller hemkokt. Lägg på botten nummer tre, täck med plastfolie och låt tårtan vila lite. Gärna över natten.
2. Vispa grädde tillsammans med vaniljsockret och marsansåspulvret vilket gör grädden lite mer fast.
3. Ta fram den lagda tårtan och täck toppen med grädden. Den ska ha en lite rund plommonstopsform. Glöm inte att lägga lite grädde runt sidorna för att fästa marsipanlocket i.
Marsipanlock
1. Forma marsipanen till en rund boll och strö lite florsocker på bakbordet. Kavla ut den tills den är en centimeter tjock. Lägg den nu mellan två smörpapper eller plastfilm och kavla ut den till lagom tjocklek.
2. Lägg locket över tårtan och försök försiktigt att dra den lite på plats. Ofta är marsipanen lite elastisk. Kantskär vid basen av tårtan och dekorera med till exempel en marsipanros, glasyr eller bara pudersocker.