Pulled paj
Publicerat:
2017-04-12Tillagningstid:
Allt i ett är perfekta bjudrätter till påskens gäster. Här kan du välja om du vill ha kött eller veg, det är samma princip. Du kan även förenkla genom att göra locket av färdigkavlad smördeg.
Ingredienser
6 - 8portioner
- 2dlvetemjöl
- 1½dldinkelmjöl (eller vete, välj själv)
- ½dlsesamfrön + ½ dl till garnering
- 75gkallt smör, i bitar
- ½tsksalt
- 1dlcrème fraiche
- 1mskkallt vatten
Fyllning
- 1kgblandade grönsaker i bitar t.ex: röd lök, squash, paprika, aubergine, tomater
- 150glagrad hårdost, riven
- 1förpackning färdig pulled beef/pork, ca 400 g
- 1ägg till pensling
- olja eller smör till stekning
Så lagar du
1. Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i matberedare. Plasta in och låt vila i kyl minst 15 minuter.
2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Förbered fyllningen under tiden: Stek grönsakerna tills de får färg, ställ åt sidan. Riv köttet i mindre bitar, lägg det ovanpå grönsakerna, häll på skyn. Om du vill ha en krämig sås kan du blanda skyn med 2 dl crème fraîche.
3. Kavla ut degen, cirka 3 mm tjock, skär ut ett lock som passar formen. Lägg det ovanpå köttet. Skåra snitt och dekorera med resterande deg.
4. Pensla med ägg. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter eller tills ytan är gyllene.
Tips!
Du kan också laga din egen pulled pork. Recept hittar du här.