Räkbakelser med ostkrokar
Ingredienser
6 - 8portioner
- 6-8 skiva(or)franskbröd
- 200 gnaturell färskost
- 2dlcrème fraiche
- ½stekologisk citron, det gula av skalet rivet samt 2 tsk pressad
- ½dlgräslök, hackad
- 1mskpepparrot, riven (valfritt)
- 200 gräkor, skalade
- ½stfänkål, sköljd och finhackad
- salt, vitpeppar
Till garnering
- 2dlostkrokar, mixade
- 2msklöjrom
- ½stekologisk citron
- gräslök
- blandsallad
Så lagar du
1. Ta ut 3–4 rundlar från varje brödskiva med hjälp av pepparkaksform eller ett glas, det går åt 3 rundlar per bakelse.
2. Vispa färskost, crème fraiche och citron med elvisp tills det är bredbart. Blanda ner gräslök, pepparrot, smaka av med salt och peppar. Lyft undan hälften.
3. Låt räkorna rinna av, hacka hälften. Rör ner dem och fänkål i resterande crème fraiche.
Montering
1. Bred röra på två brödbitar, lägg ihop och toppa med en brödskiva. Upprepa tills du har sex ”torn”.
2. Stryk den sparade crème fraichen runt om och ovanpå som på en smörgåstårta. Hit kan du förbereda dagen innan, sätt ett par tandpetare i bakelserna så fastnar inte plastfolien, ställ i kyl.
3: Innan servering: Täck kanterna med ostkrokar, lägg räkor och rom ovanpå, garnera med citron och gräslök. Servera med blandad sallad.