Raw ketchup

Ketchup i skål.

Publicerat:

Tillagningstid:

En smakrik ketchup som du kan svänga ihop hemma i ett nafs. Inga onödiga ingredienser eller tillsatser - bara ren smak av rena råvaror.

Ingredienser

  • 100g
    soltorkade tomater (ej inlagda i olja)
  • dl
    hett vatten till blötläggning
  • 1st
    dadel (gärna av typen medjool) stor och urkärnad
  • 2krm
    svartpeppar
  • 2msk
    kallpressad olivolja
  • 1st
    stor färsk tomat alt. 4-5 cocktailtomater

Så lagar du

1. Blötlägg de soltorkade tomaterna i det heta vattnet i minst 20 minuter. Ta ur tomaterna och spara vattnet.

2. Lägg alla ingredienser, inklusive 2 dl av blötläggningsvattnet, i en blender och mixa till en slät ketchup. Förvara tättslutande i kyl i upp till en vecka.

Servera på tex vegoburgare.

Dela det här receptet med dina vänner!