Raw ketchup
Publicerat:
2016-01-19Tillagningstid:
En smakrik ketchup som du kan svänga ihop hemma i ett nafs. Inga onödiga ingredienser eller tillsatser - bara ren smak av rena råvaror.
Ingredienser
- 100gsoltorkade tomater (ej inlagda i olja)
- 2½dlhett vatten till blötläggning
- 1stdadel (gärna av typen medjool) stor och urkärnad
- 2krmsvartpeppar
- 2mskkallpressad olivolja
- 1ststor färsk tomat alt. 4-5 cocktailtomater
Så lagar du
1. Blötlägg de soltorkade tomaterna i det heta vattnet i minst 20 minuter. Ta ur tomaterna och spara vattnet.
2. Lägg alla ingredienser, inklusive 2 dl av blötläggningsvattnet, i en blender och mixa till en slät ketchup. Förvara tättslutande i kyl i upp till en vecka.
Servera på tex vegoburgare.