Rödingssoppa med sting
Publicerat:
2014-09-25Ingredienser
2portioner
- 250gskinnfri rödingfilé
- 5dlvatten
- 1stfiskbuljongtärning
- 1/2dltorrt vitt vin
- 1 1/2dlgrädde
- 1msksmör
- 1mskvetemjöl
- 1msktomatpuré
- 1/2purjolök
- 1/2röd chili
- 2stmorötter, gärna en orange och en blå
- salt och vitpeppar efter smak
Så lagar du
Koka upp vatten och buljongtärning, sjud en stund. Tillsätt vin och grädde sjud ca 15 min. Rör ihop smör och mjöl, klicka ner i soppan under omrörning. Vispa ner tomatpuréen sjud ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Låt soppan stå på svag värme.
Skala morötterna och skär i tunna strimlor med en potatisskalare, lägg dem i tallriken.
Filéea fisken och ta av skinnet. Skär filéen i mindre bitar och lägg detta på morötterna. Häll på den varma soppbasen. Dekorera med chili och dill.
Rödingschips:
Skölj fiskskinnet, lägg detta på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över finsalt och rosta i ugn 250 grader på grillen tills skinnet blir lättbrunt ca 5 min.