Rostad blomkål med citron och mandel
Publicerat:
2015-01-28Tillagningstid:
Rostad blomkål är lite sötare, lite mer smakrik och framförallt så mycket godare!
Ingredienser
- 1stblomkålshuvud
- ½stcitron (skalet och saften)
- 3-4mskolivolja
- salt och peppar
- ½dlskållade mandlar
- några kvistar färsk timjan
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Bryt blomkålen i buketter och lägg på en plåt. Blanda ihop saften från citronen, citronskal, olivolja, salt och peppar och håll över blomkålsbuketterna.
3. Tillsätt timjan och blanda om med händerna. Sätt in i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills de fått fin färg.
4. Rosta mandlarna i en het, torr stekpanna. Hacka dem grovt och blanda ner med blomkålen. Smaka av med flingsalt.