Sallad med grillad persika, burrata och basilika
Publicerat:
2015-10-01Tillagningstid:
Burrata är en ost gjord på grädde som är insvept i mer mozzarella. Urgott och perfekt till sallader. Passar perfekt till grillad frukt.
Ingredienser
4portioner
- 2stfärska persikor
- 2tskolivolja
- 200gavrunnen burrata
- 70gruccola
- färsk basilika
Dressing
- 3mskolivolja
- 1mskbalsamvinäger
- 1tskdijonsenap
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- ev. några droppar honung
Så lagar du
1. Dressing: Vispa samman alla ingredienserna i en skål.
2. Burrata (eller mozzarella om du inte får tag i burrata): Använd hel eller riv isär osten i grova bitar med händerna.
3. Persikorna: Kärna ur persikorna och dela dem i 4 bitar. Häll på några droppar olivolja.
4. Grilla persikobitarna på en grill eller i ett grilljärn i 1-2 minuter per sida så att persikorna får ett vackert grillat mönster. Grilla inte på skinnsidan. Du kan behöva använda en stekspade när du vänder persikorna så att de inte fastnar i pannan/på grillen.
5. Lägg persikorna med grillmönsteret uppåt på ett stort serveringsfat. Sprid ut osten på fatet och gör detsamma med ruccola och basilika.. Toppa med lite salt och peppar, och nyvispad dressing.