Scones med tranbär och apelsin

Scones med tranbär och apelsin

Publicerat:

Tillagningstid:

Att bli överraskad med varma apelsindoftandes scones och hemkokt hallonsylt på morgonen är svårslaget.

Ingredienser

8portioner

  • 340g
    vetemjöl
  • ½tsk
    bakpulver
  • ½tsk
    bikarbonat
  • 1msk
    socker
  • 1tsk
    salt
  • 130g
    smör (kallt, i bitar)
  • 200 g
    lättfil
  • 1tsk
    vaniljessens
  • ½tsk
    malen kanel
  • 150g
    torkade tranbär
  • rasp från tre apelsiner

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader. Låt tranbären dra i varmt vatten i ca 5 minuter. Sila av vattnet.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, bikarbonat, socker och salt i en bunke.

3. Finfördela det kalla smöret i mjölblandningen. Tillsätt filmjölk, vaniljessens, apelsinraspet och tranbären, rör snabbt ihop till en deg.

4. Kyl degen i 20 minuter och kavla ut den till en rektangel. Skär ut degen i 8 st rektangulära bitar (110 g/styck).

5. Stryk med ägg (1 äggula blandat med 2 msk vatten), strö lite råsocker över sconsen och baka dem i ca 20–30 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!