Sill med juläpple

Sill, ägg och potatis.

Publicerat:

Tillagningstid:

Pauls julmeny - lunch: Fräsch sill med äpple och ingefära. Använd gärna äpplen som passar efter säsongen.

Ingredienser

  • 4st
    sillfiléer (inläggningssill)
  • 1bit(ar)
    ingefära
  • 5st
    färska lagerblad
  • 1st
    äpple - Ingrid-Marie, tärnat
  • 1 1/2dl
    äpplejuice/äppelmust
  • 1 1/2dl
    strösocker
  • 1/2 dl
    ättikssprit (12%)

Så lagar du

1. Koka upp ättika, socker och äpplejuice eller äppelmust med skivad ingefära.

2. Varva sill med tärnat äpple, lagerblad och lagen. Förvara kallt.

Obs: Sillen kan tappa konsistens efter nån dag på grund av visa äpplens syra.

Dela det här receptet med dina vänner!