Sliders på fläsksida
Publicerat:
2014-09-26Ingredienser
Köttet
- 500gfläsksida
- 2-3stvårlökar
- 1cmingefära
- 2stvitlöksklyftor
- 1/2dlhoisinsås på flaska
- 1/2tskcayenne
- 1mskrisvinäger (gärna maltvinäger)
- 1tsksesamolja
- 2tsksalt
Tillbehör
- slidersbröd (se separat recept)
- rödkålssallad (se nedan)
- 3-4mskrostade sesamfrön
- 1/2dlhoisinsås
Rödkålssallad
- 1stlime (saft och skal)
- 1/2tsksalt
- 2msksesamolja
- 1mskflytande honung
- 2mskrostade sesamfrön
Så lagar du
1. Skiva vårlökarna tunt, riv ingefäran och hacka vitlöksklyftorna smått.
2. Blanda med alla ingredienser till marinaden. Skiva fläsket i knubbiga skivor och lägg dem i marinaden. Låt stå över natten.
3. Ta ut fläsket och låt det bli rumstempererat. Stek fläsket i en stekpanna med höga kanter i några minuter på varje sida. Häll på marinaden och sätt på ett lock. Låt fläsket puttra i cirka 20 minuter.
4. Ta upp fläsket och låt svalna innan du skär fläsket i lagom stora bitar.
5. Servera på bröden tillsammans med rödkålssalladen, en klick hoisinsås och en nypa rostade sesamfrön.
Rödkålssallad
1. Skiva rödkålen så tunt du kan och lägg den i ett durkslag. Slå över ett par liter kokande vatten.
2. Pressa ut så mycket vatten som möjligt och dressa sedan kålen med övriga ingredienser.