Spansk omelett med råstekt svartkål, comté, rosmarin och kålsenap
![Spansk omelett med råstekt svartkål, comté, rosmarin och kålsenap](/recept/_next/image?url=https%3A%2F%2Fbackend.main-bvxea6i-nbs7p5fes6fzc.eu-5.platformsh.site%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Fpublic%2Fimages%2F11846914.jpg%3Fh%3Dd1cb525d%26itok%3DmlQwQsMA&w=3840&q=100)
Publicerat:
2017-01-09Tillagningstid:
För att undvika matsvinn är det smart att planera för hur man återanvänder resterna. Dag 3: Det här receptet återanvänder ingredienser från tidigare recept under veckan.
Ingredienser
- 3stpotatisar, förkokta
- 1stvitlöksklyfta, hackad
- 10stblad svartkål, strimlade
- ev. överblivna grönsaker från dag 2 ("hot pot")
- 1kvist(ar)rosmarin
- 100gcomté (ost)
- 6stägg
- 1dlmjölk
- salt, svartpeppar
- olivolja till stekning
Så lagar du
1. Stek svartkål i lite olivolja och salt. Tillsätt potatis och ev. överblivna grönsaker och rosmarin. Rör ner vitlök.
2. Vispa ägg och mjölk med riven comte. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Slå över grönsaker och stek i ugn på 180° tills gyllene och fast. Tag ut och servera med kålsenap och ev. grönsallad.