Spansk omelett med råstekt svartkål, comté, rosmarin och kålsenap

Spansk omelett med råstekt svartkål, comté, rosmarin och kålsenap

Publicerat:

Tillagningstid:

För att undvika matsvinn är det smart att planera för hur man återanvänder resterna. Dag 3: Det här receptet återanvänder ingredienser från tidigare recept under veckan.

Ingredienser

  • 3st
    potatisar, förkokta
  • 1st
    vitlöksklyfta, hackad
  • 10st
    blad svartkål, strimlade
  • ev. överblivna grönsaker från dag 2 ("hot pot")
  • 1kvist(ar)
    rosmarin
  • 100g
    comté (ost)
  • 6st
    ägg
  • 1dl
    mjölk
  • salt, svartpeppar
  • olivolja till stekning

Så lagar du

1. Stek svartkål i lite olivolja och salt. Tillsätt potatis och ev. överblivna grönsaker och rosmarin. Rör ner vitlök.

2. Vispa ägg och mjölk med riven comte. Smaka av med salt och svartpeppar.

3. Slå över grönsaker och stek i ugn på 180° tills gyllene och fast. Tag ut och servera med kålsenap och ev. grönsallad.

Dela det här receptet med dina vänner!