Steamed buns
Publicerat:
2016-02-05Tillagningstid:
Ingredienser
20portioner
- ½paketfärsk jäst
- 3dlrumstepererad mjölk
- 1msksocker
- ½msksalt
- 80grumstepererat smör
- 9dlvetemjöl
- 1tskbakpulver
Tillbehör
- 300gfin färsk laxfilé
- babyspenat
- finhackad salladslök
- skalad och tunt skuren gurka
- chilimajonäs eller sojamajonäs - se recept!
- snabbpicklad morot och rättika - se recept!
- koriander
- japansk soja
Så lagar du
1. Smula jästen i en bunke. Rör ner lite mjölk i taget tills jästen löst sig. Häll i resten av mjölken, socker, salt och smör.
2. Blanda mjöl och bakpulver i ett litermått och rör ner det i degen.
3. Kör degen i en hushållsassistent i 10 minuter. Täck med plastfolie och låt jäsa i en timme.
4. Vält upp degen på ett bakbord och dela den i 20 bitar. Rulla till jämna bullar, lägg upp på ett bakplåtspapper och platta till dem med handen. Täck och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
5. Häll ett par centimeter vatten i en kastrull. Om du har en bambukorg, använd den, annars går det också bra i ett durkslag eller i en ånginsats.
6. Lägg bakplåtspapper i botten och ånga några bullar i taget i cirka 10 - 15 minuter. Lägg på ett lock.
7. Låt bullarna svalna lite innan du serverar dem med dina tillbehör.
Länkar till tillbehören i receptet: