Tareqs köttbullar
Publicerat:
2016-03-17Tillagningstid:
Det går utmärkt att testa olika typer av färs för bullarna. Har du en nötfärs ska du ha gott med exempelvis vitlök, persilja, mynta, citron. I lammfärsen fungerar det med mycket timjan och rosmarin – känslan av ett medelhavsgrillspett.
Ingredienser
6portioner
- 1dlströbröd
- 1dlmjölk
- 1ägg
- 2stkryddpepparkorn
- 15stsvartpepparkorn
- 1stmedelstor gul lök
- 1 ½ tsksalt
- 500gblandfärs
Så lagar du
1. Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en skål och låt stå och dra några minuter.
2. Mal krydd- och svartpepparkorn i en mortel. Hacka eller riv löken fint och blanda med ströbrödsblandningen, färsen, kryddorna och saltet. Knåda inte färsen för länge för då kan den bli seg.
3. Rulla eller spritsa ut köttbullarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 150 grader i ca 10 minuter. Stek dem därefter i en stekpanna i smör tills de är gyllenbruna.