Tareqs köttbullar

Köttbullar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det går utmärkt att testa olika typer av färs för bullarna. Har du en nötfärs ska du ha gott med exempelvis vitlök, persilja, mynta, citron. I lammfärsen fungerar det med mycket timjan och rosmarin – känslan av ett medelhavsgrillspett.

Ingredienser

6portioner

  • 1dl
    ströbröd
  • 1dl
    mjölk
  • 1
    ägg
  • 2st
    kryddpepparkorn
  • 15st
    svartpepparkorn
  • 1st
    medelstor gul lök
  • 1 ½ tsk
    salt
  • 500g
    blandfärs

Så lagar du

1. Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en skål och låt stå och dra några minuter.

2. Mal krydd- och svartpepparkorn i en mortel. Hacka eller riv löken fint och blanda med ströbrödsblandningen, färsen, kryddorna och saltet. Knåda inte färsen för länge för då kan den bli seg.

3. Rulla eller spritsa ut köttbullarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 150 grader i ca 10 minuter. Stek dem därefter i en stekpanna i smör tills de är gyllenbruna.

Dela det här receptet med dina vänner!