Tartar på tonfisk med kokos, koriander och sojamajonnäs

Tartar på tonfisk med kokos, koriander och sojamajonäs

Publicerat:

Tillagningstid:

En rätt hämtad från Kalifornien, där influenserna från olika kök mixas friskt med härligt resultat.

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    färsk tonfisk, miljömärkt
  • 1st
    tomat
  • 2-3st
    stänglar salladslök
  • 5msk
    cocosflingor
  • 2msk
    kapris
  • 1dl
    korianderblad, löst packade
  • rivet skal av 1 lime + ca 1 msk pressad limesaft
  • 2msk
    rapsolja
  • 1-2krm
    salt
  • 1nypa(or)
    peppar

Sojamajonäs

  • 1dl
    majonnäs, hemgjord eller köpt
  • 1msk
    japansk soja

Till servering

    Så lagar du

    1. Tärna tonfisken fint. Kärna ur och tärna tomaten fint. Strimla salladslöken, också det gröna.

    2. Rosta kokosflingorna i torr panna så de får lite färg. Hacka koriandern.

    3. Blanda tonfisk, tomat, salladslök, kokos, kapris, koriander, limeskal, limesaft och olja. Smaka av med salt och peppar, ev lite mer limesaft.

    4. Blanda majonnäs med soja.

    5. Fördela sallad på fyra tallrikar. Lägg upp tartaren på salladen, klicka sojamajo över. Alternativ: bottna stora glas med sallad, klicka i tartar och toppa med majo. Servera med limeklyftor och ev bröd.

    Till servering: småbladig sallad, limeklyftor och gärna rostat bröd.

    Dela det här receptet med dina vänner!