Tartar på tonfisk med kokos, koriander och sojamajonnäs
Publicerat:
2016-02-11Tillagningstid:
En rätt hämtad från Kalifornien, där influenserna från olika kök mixas friskt med härligt resultat.
Ingredienser
4portioner
- 200gfärsk tonfisk, miljömärkt
- 1sttomat
- 2-3ststänglar salladslök
- 5mskcocosflingor
- 2mskkapris
- 1dlkorianderblad, löst packade
- rivet skal av 1 lime + ca 1 msk pressad limesaft
- 2mskrapsolja
- 1-2krmsalt
- 1nypa(or)peppar
Sojamajonäs
- 1dlmajonnäs, hemgjord eller köpt
- 1mskjapansk soja
Till servering
Så lagar du
1. Tärna tonfisken fint. Kärna ur och tärna tomaten fint. Strimla salladslöken, också det gröna.
2. Rosta kokosflingorna i torr panna så de får lite färg. Hacka koriandern.
3. Blanda tonfisk, tomat, salladslök, kokos, kapris, koriander, limeskal, limesaft och olja. Smaka av med salt och peppar, ev lite mer limesaft.
4. Blanda majonnäs med soja.
5. Fördela sallad på fyra tallrikar. Lägg upp tartaren på salladen, klicka sojamajo över. Alternativ: bottna stora glas med sallad, klicka i tartar och toppa med majo. Servera med limeklyftor och ev bröd.
Till servering: småbladig sallad, limeklyftor och gärna rostat bröd.