Glutenfri morotskaka
Publicerat:
2014-09-16Tillagningstid:
Prova Susannes glutenfria morotsdröm. Kakan går bra att frysa in.
Ingredienser
- 3stägg
- 1¾dlströsocker
- 1¾dlbrun farin
- 3dlmandelmjöl
- 2dlhavremjöl (glutenfritt)
- 2dlrismjöl
- 1½tskbikarbonat
- 1½tskbakpulver
- ½tsksalt
- 1½tskkanel, malen
- 1½tskingefära, malen
- 1tskmuskotnöt, malen
- 1tskvaniljpulver
- 2dlmatolja
- 1stliten burk krossad ananas, avhälld (140g)
- 5dlmorötter, rivna
Frosting
- 500gnaturell färskost
- 125gsmör, mjukt
- 4dlflorsocker (kan minskas efter egen smak)
- 1tskvaniljpulver
Så lagar du
1. Smörj och bröa en långpanna med glutenfritt ströbröd, cirka 30x40 cm. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa upp ägg och socker. Blanda samtliga torra ingredienser och rör ner i äggsmeten.
3. Tillsätt olja, ananas och morötter. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen 20–25 minuter. Kontrollera kakan med en sticka mot slutet av gräddningen eftersom gräddningstiden ofta varierar i olika ugnar. Låt svalna.
4. Frosting: Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp till en fluffig frosting. Bred den på kakan, ställ kallt och skär i bitar.
Tips: Kakan går bra att frysa både med och utan frosting.