Nässjö Basket tog en skrällseger mot mästarlaget Södertälje Kings. Foto: Bildbyrån

Nässjö skrällde mot mästarlaget

Uppdaterad
Publicerad

Nässjö Basket såg ut att ha en omöjlig uppgift när serieledaren Södertälje gästade på måndagskvällen. Men Smålandsklubben tog en häftig skrällseger med 76-66 och såg till att mästarlaget föll efter tio raka segrar.

Det var inte många som trodde på Nässjö som huserar i tabellens nedre halva, när svenska mästaren och överlägsne serieledaren Södertälje gästade Nässjö sporthall. Kings ledde matchen med ett par poäng fram till den 36:e matchminuten när Nässjö tog över med en mäktig offensiv kraft. Inför drygt 800 åskådare i Nässjö sporthall vann hemmalaget med till slut 76 – 66 (14 – 20 13 – 16 16 – 13 33 – 17).

–Vi satte ganska tuffa skott. En sådan dag när vi sätter dom skotten och har bra intensitet så kan vi slå vilket lag som helst, säger Nässjös Karim Wazzi till Radiosporten.

Mantas Griskenas var poängbäst i Nässjö med 17 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.