Åtvidabergs Tor Öyvind Hovda jublar efter 1-1 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Åtvidaberg och Kalmar. Foto: Bildbyrån

Hovda räddade poäng för Åtvidaberg

Tor Øyvind Hovda – utlånad från Kalmar FF till Åtvidaberg – kvitterar för ÅFF i 87:e minuten. Kalmar FF tappar två viktiga poäng i bottenstriden. – Det är deras spelare nu, vi vet att han är stark i de situationerna, säger KFF-tränaren Peter Svärd.

Kalmar har haft det jobbigt mot Åtvidaberg på Kopparvallen. Åtvidaberg har vunnit fyra av de senaste sex mötena, två har slutat oavgjort. Inte heller idag blev det seger för Kalmar FF som brottas med tveksam form.

Antonsson 1-0 i 29:e

Efter en darrig inledning tog Kalmar FF över första halvleken alltmer borta mot Åtvidaberg.

Papa Diouf hade en boll på halvvolley i stolpens insida med kvarten spelad. Minuterna innan nöp Viktor Elm till i giftigt läge från elva meter.

Ledningsmålet kom istället i 29:e minuten. Markus Antonsson snappade upp en boll med oklar riktning, och förvaltade möjligheten, när Åtvidabergsförsvaret aggerade passivt.

– Det var skönt att göra ett spelmål igen och trycka dit den, säger Antonsson till C More.

En jämn första halvlek – med varierad kvalité

Under halvlekens fem sista minuter spelade ÅFF upp sig och hade ett par halvchanser. Bland annat en språngnick från Albornoz, vilket var ÅFF:s enda avslut på mål i halvleken.

– Det är ingen jättekvalité. Jag tycker vi börjar bra, men sedan blir det lite Hawaii. Vi måste spela upp oss i andra, säger Marcus Antonsson som totalt gjort 10 mål för Kalmar i år.

Rasmus Elm inbytt i 68:e

Åtvidaberg har mycket boll i inledningen av andra, och fick också flera kvitteringsmöjligheter.

Rasmus Elm kom in för Kalmar i den 69:e minuten och ersatt Romario. Elm som brottats med magproblem har inte gjort någon match från start den här säsongen. Inhoppet var hans åttonde i Allsvenskan i år.

Simon Skrabb hade tungt skott på mål i 74:e minuten, men Cramer räddade ett bra avslut från den offensiva finländaren. Chansen var Åtvidabergs bästa i andra halvlek.

Tillhör Kalmar – gör mål på Kalmar

Med tre minuter kvar av full tid kvitterade Åtvidaberg. Det är Tor Øyvind Hovda, inlånad från Kalmar, som snuvar KFF på två poäng när han kvitterar Kalmars ledning i 87:e minuten och gör 1-1. Ett sent mål som gör att lagen delar på poängen.

– Det var en kärv andra halvlek för vår del. Jag försökte hitta en uppställning med fem på mitten, men vi lyckades inte hitta rätt, säger KFF-tränaren Peter Svärd till C More.

För Kalmar – indragna i bottenstriden – väntar nu dubbla bottenkonkurrenter. Halmstad hemma på torsdag. Örebro borta nästa måndag. Vinner Kalmar FF ett par av matcherna ser läget ljusare ut för laget i den nedre delen av tabellen. Åtvidaberg är fortsatt tabelljumbo.