Foto: Scanpix

Alx klar för Nascar-race

Uppdaterad
Publicerad

Jämtlänningen kallades över till USA för att testköra Nascar under januari. Testen gick riktigt bra – nu blir det tävling för Alx Danielsson.

– Jag kan knappt förstår hur fort allt gått. Ena dagen går man runt utan några klara upplägg för året, och andra dagen ska man göra debut i Nascar, säger svensken i ett pressmeddelande.

– Teamet sa hela tiden att de hade en trestegsplan för min del. Steg ett var testkörningarna och utvärderingarna, steg två som vi nu går in i är diverse dispenstävlingar i Nascars lägre klasser, och om det också går bra så följer steg tre som är hel säsong i Nationwide 2014, fortsätter Danielsson.

Debuten innebär att 31-åringen blir förste svensk som lyckats bryta sig in på Nascars ovalbana.

–  Två svenskar har tidigare gjort inhopp i Nascar på klassiska racingbanor. Problemet med Nascar är att ca 90 procent av alla tävlingar körs på ovalbanor, så vill man satsa på karriär så är det bara att lära sig, säger Danielsson.

Datum och plats för tävlingsdebuten har ännu inte avslöjats.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.