Foto: Bildbyrån

William Karlsson avgjorde rysare

Uppdaterad
Publicerad

William Karlsson gjorde säsongens första mål. Och det var målet som avgjorde när Columbus tog årets första vinst och vann över Chicago med 3-2. ” Förra säsongen tog det innan jag satte första så det var skönt att få det gjort redan nu”, säger han till Sportbladet.

Efter de två inledande förlusterna kom vinsten för Columbus Blue Jackets. Och den kom mot Chicago hemma i Nationwide Arena.

– Det känns bra att vi har den bärgad så att det inte blir som förra året. Jag tycker vi var bra med redan från start ikväll och sedan höll i det hela vägen. Det blev lite spännande på slutet men vi stod emot, säger Karlsson till Sportbladet.

”Bara sätta dit klubban”

Målet kom i andra perioden vid ställningen 2–1. David Savard sköt på mål, framför mål fanns Karlsson och kunde styra in pucken.

– David Savard fick iväg ett bra skott och jag var precis framför kassen och behövde bara sätta dit klubban, säger Karlsson som också stod för en assist.

”Skönt göra första”

I Detroit gjorde Gustav Nyquist ett mål och stod för en assist när Detroit vann över Nashville med 5-2, lagets tredje raka seger.  Henrik Zetterberg och Jonathan Ericsson stod för en assist vardera, liksom Nashvilles Filip Forsberg och Victor Arvidsson.

– Jag har haft gott om lägen även i tidigare matcher, så det var verkligen skönt att få göra första målet för säsongen, säger Nyquist till Sportbladet.

Matchfakta

Detroit-Nashville 5-3 (0–0, 2–2, 3–1)

Detroit: Justin Abdelkader (Gustav Nyquist), Drew Miller, Tomas Tatar ( Jonathan Ericsson), Gustav Nyquist (1), Darren Helm (Henrik Zetterberg).

Nashville: PK Subban, Mike Ribeiro (Viktor Arvidsson), Mike Fisher (Filip Forsberg).

NY Islanders-Arizona 3-2 (2–2, 0–0, 1–0)

NY Islanders: Dennis Seidenberg, Ryan Strome, Johnny Boychuk.

Arizona: Brad Richardson, Radim Vrbata.

Columbus-Chicago 3-2 (1–0, 2–1, 0–1)

Columbus: Zach Werenski ( Alexander Wennberg), Nick Foligno, William Karlsson (1).

Chicago: Tyler Motte, Richard Panik (Gustav Forsling).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.