Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Adam Ramstedt förde Norrköping till en ny SM-final där klubben kan ta sitt fjärde raka guld. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Norrköping till basketfinal – jagar sitt fjärde raka SM-guld: ”Ramstedt med MVP-fasoner”

Uppdaterad
Publicerad

Norrköping vann hemma mot Luleå med 83-57 och vann semifinalserien med 4-1. Klubben har därmed chansen att vinna sitt fjärde raka SM-guld. Adam Ramstedt var enorm.

– Jag är stolt och glad och vi mötte ett bra Luleå. I den här serien gjorde vi det lite bättre. Vi är ett lag som har mycket känslor och vi gillar varandra och får tid att njuta av den här matchserien, säger Norrköpings coach Mikko Riipinen till Expressen.

Adam Ramstedt anförde sitt Norrköping och gjorde 20 poäng. Han hyllades av SVT Sports expert:

– Ramstedt med MVP-fasoner. SBL:s bästa spelare. Med marginal, säger Nick Rajacic.

Publiken tände till rejält de sista minuterna och stämningen var hög i hallen: ”Dolphins, Dolphins, Dolphins” rullade runt. Luleå stred tappet och tog en timeout med tre minuter kvar – då man låg under med 21 poäng.

”De är som en maskin”

Luleå inledde optimistiskt och ledde med sex poäng ett par gånger i första perioden som man ändå förlorade, 19-18. Sedan var Luleå aldrig nära att störa Norrköping. Man tappade matchen definitivt i tredje perioden när man under de fem första minuterna bara gjorde fyra poäng.

– Vi var med i första perioden, gjorde jätteenkla misstag och vi fick jobba väldigt hårt. De är som en maskin där ute och jag tror att det var svenska mästarna vi mötte, säger Luleås coach Håkan Larsson.

I finalen väntar antingen Jämtland eller Borås, där de sistnämnda leder serien med 3-1.

Rekordet i raka SM-guld har Alvik med sex titlar på 1960-talet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.