Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonatan Hellvig skadade sig efter en krock med David Åhman. Foto: Viaplay

Skada stör EM-uppladdningen för beachvolleystjärnan Jonatan Hellvig: ”Inte optimalt”

Uppdaterad
Publicerad

Beachvolleystjärnan Jonatan Hellvig skadade handen i juni.

Det rör sig om en mindre spricka som fortfarande stör 21-åringens EM-uppladdning.

– Det är inte optimalt, säger han till SVT Sport.

Det var i kvartsfinalen på världstouren i Ostrava den 5 juni som olyckan var framme. Jonatan Hellvig kolliderade med lagkamraten David Åhman vid en servemottagning och fick en spricka i handen.

En skada som fortfarande stör beachvolleystjärnan en månad senare. Nu går 21-åringen en kamp mot klockan då EM står för dörren den 2-6 augusti.

Hur är statusen just nu?

– Jag ska göra en till röntgen på fredag och kolla hur det ser ut. Den avgör vad det är som gör ont. Det känns hyfsat bra, jag kan nog börja träna lite smått. Vi vill ju inte att träningen ska påverka läkningen, säger Hellvig till SVT Sport.

”Det är inte optimalt”

Hur ser du på dina chanser att hinna bli hel till EM i augusti?

– Handen kommer nog vara hel men man vill ju hinna träna också så man är i form så det är ju det som blir utmaningen. Det är inte optimalt men vi gör allt vi kan. Så fort jag får klartecken att köra så kommer jag göra det.

”Känner sig lite stressad”

Hur går tankarna kring att uppladdningen störs av en skada?

– Man känner sig lite stressad. Samtidigt vet man att det inte hjälper att gå tillbaka för tidigt. Jag är verkligen sugen på att komma tillbaka. Förra året skedde samma grej men då lyckades vi vinna EM, hoppas vi kan komma tillbaka och göra samma sak i år.

Se hur Jonatan Hellvig skadade sig i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.