Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Matchvinnaren Erin Cuthbert och Johanna Rytting Kaneryd firar Chelseas första vinst mot Barcelona någonsin. Foto: PAU BARRENA

Chelsea vann mot Barcelona för första gången någonsin: ”Ingen ska låta sig ryckas med”

Uppdaterad
Publicerad

Chelsea svarade för en jätteskräll när man vann mot Barcelona med 1-0 i den första semifinalen av Womens Champions League. Det var Chelseas första vinst mot Barcelona någonsin.

– Det är bara halvtid. Ingen ska låta sig ryckas med av det och om jag ska vara ärlig är jag besviken över att vi inte fick det andra målet, säger Chelseas tränare Emma Hayes till DAZN enligt BBC.

Senaste gången som Barcelona förlorade på hemmaplan var mot Huelva, 2-3, i februari 2019.

Segermålet gjordes av Erin Cuthbert, valdes till Chelseas bästa spelare, i slutet av den första halvleken. Hon ryckte i sidled i straffområdet och klippte in bollen för 1-0 på Olympiastadion byggd för spelen 1992.

Barcelona fick en straff nekad efter VAR-gransking i andra halvlek. I den tionde tilläggsminuten hade Alexia Putellas den stora kvitteringschansen. Bollen nickades fram och från ett par meter sköt hon utanför och trodde knappt sina ögon när bollen smet utanför.

”Barcelona har en annan nivå i sig”

Hon fick en tröstande kram av Fridolina Rolfö efteråt.

Returen sker på Stamford Bridge i London om en vecka. Och det finns stor respekt för regerande mästaren Barcelona.

– Vi har underpresterat när vi spelat på hemmaplan. Barcelona har en annan nivå i sig och det tycker jag är tydligt. Kanske känner de inte att de var på topp idag och det måste vi räkna med, säger Chelseas tränare Emma Hayes.

I den andra semifinalen möts Lyon och Paris SG i en helfransk uppgörelse.

UEFA Women's Champions League

FC Barcelona logo

FC Barcelona

0 - 1

Chelsea logo

Chelsea

Estadi Olímpic Lluís Companys, Barcelona
Publik: 36428
Domare: Stéphanie Frappart

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.