Foto: Scanpix

Enkel svensk seger mot Färöarna

Uppdaterad
Publicerad

Sverige hade inga problem med att besegra Färöarna i VM-kvalet på Gamla Ullevi. 5-0 var i underkant då Färöarna knappt var över på svensk planhalva.

-Lite bättre fart på bollen och vi kommer ned på kortsidan lite oftare, det gör att vi får fler och hetare chanser än mot Bosnien, säger Sundhage till SVT Sport.

Mest glädjande var Umeåanfallaren Jenny Hjohlman som gjorde ett piggt inhopp och det vackra 5-0-målet i krysset. Fullträffen var hennes första i landslaget.

– Hjohlman gör en kanoninsats och det är precis vad vi behöver. Vi gör fem riktigt vackra mål, sa förbundskapten Pia Sundhage till TV4.

Även Amanda Ilestedt gjorde sitt första landslagsmål i misstänkt offsideläge fram till 2-0.

Första gången målvakten Kristin Hammarström fick röra bollen var i 89:e minuten efter slarv av Nilla Fischer. Hammarström gjorde en klockren utrusning och avvärjde farligheten.

De övriga svenska målen gjordes av Lotta Schelin (två) och Kosovare Asllani. Den sistnämnda utgick sedan fotskada och ersattes då av Hjohlman.

– Vi gick in med en ny attityd och det var på hemmaplan och vi ville mer och bättre. Vi ville göra mål, säger Lyon-proffset till SVT Sport

Fakta: Vägen till VM 2015

Det europeiska VM-kvalet består av sju grupper. Gruppvinnarna är klara för VM, medan de fyra bästa tvåorna spelar playoffmatcher om en VM-plats.

Sveriges återstående matcher i kvalet till fotbolls-VM 2015 i Kanada:

2014:

5 april: Nordirland-Sverige.

8 maj: Sverige-Nordirland.

14 juni: Skottland-Sverige.

19 juni: Färöarna-Sverige.

21 augusti: Polen-Sverige.

13 september: Sverige-Bosnien-Hercegovina.

17 september: Sverige-Skottland. (TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.