Gais-fans går med på bengalförbud

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste tidens debatt kring läktarkultur har Gais klubbledning upprättat en policy mot bengaler och maskering. Något som supporterföreningen Gårdakvarnen nu går med på – men inte uppskattar.

”Ett tifo, en bränning, en yttring för levande läktarkultur skulle bli slutet på allt, för alla. Absurt”, skriver Gårdakvarnen i ett officiellt uttalande i dag.

Supporterföreningen uttrycker stort missnöje mot ledningens nya policy, men förklarar att man går med på kraven för att undgå hotet om tvångsflytt från långsidan – sektion 23 – till kortsidan.

”Vi kröker våra ryggar nu. Vi böjer oss och sviker våra ideal. Vi sväljer all stolthet och lägger oss raklånga. Vi går emot allt vi tror på och vi låter oss dikteras av villkor vi inte vill ställa upp på”, inleder man uttalandet.

”Vi vill inte vara brickor i spelet där reglerna sätts av förbundet, media, kommunen, privata intressen och polisen. Vi vill vara självständiga, livliga, drivande och hänförande av en levande supporterkultur”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.