Foto: Bildbyrån

Klart: Anna Anvegård till Häcken

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart.

Anna Anvegård återvänder till damallsvenskan och är klar för Häcken.

– Jag är jätteglad över att vara här, säger anfallaren till klubbens hemsida.

Anna Anvegård har haft tre hjärnskakningar på kort tid och nobbades i den svenska EM-truppen.

Efter ett år i Everton har 25-åringen valt att bryta kontraktet med Everton och återvända till damallsvenskan och nya klubben Häcken.

Hon har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Jag vill komma in så snabbt som möjligt i laget, i hur de spelar och lära känna spelarna på planen samt ledarna och tränaren och så vidare. Att så snabbt det bara går hjälpa laget att göra poäng så att vi kan ta fler vinster än vad BK Häcken har gjort under vårsäsongen, säger Anna Anvegård.

För ett år sedan lämnade hon Rosengård för spel i England. Nu ska den målfarliga anfallaren hjälpa Häcken att lyfta från fjärdeplatsen i tabellen.

– Jag tycker att BK Häcken har haft ett bra spel. Det har varit många matcher som har slutat oavgjort och där har man tappat en del poäng. Förhoppningsvis kan jag komma in och göra mål och assist och hjälpa laget att få de oavgjorda matcherna att bli till vinst i stället, säger hon.

Häcken, som tog SM-guld för två år sedan som Kopparbergs/Göteborg, är tio poäng bakom serieledande Rosengård.

Anvegård vann skytteligan i damallsvenskan 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.