Lagerbäck: ”Jag tog struptag på en domare”

Uppdaterad
Publicerad

En isländsk saga, en mäktig vulkan – och en kolugn svensk. Men Lars Lagerbäck har minsann inte alltid haft samma kontroll över sina känslor. ”När jag var yngre hade jag ett utbrott mot en domare – jag tog faktiskt ett struptag på en domare”, berättar Lagerbäck i SVT:s program ”Sommarkväll med Rickard Olsson”.

Lilla Island tog sig hela vägen till kvartsfinal i EM – nationens första fotbollsmästerskap någonsin.

Men trots den enorma framgången lyckades Lars Lagerbäck behålla lugnet vid sidan av planen.

Fotbolls-EM

Lagerbäck: ”Tog struptag på en domare”

– Man känner en otorlig massa inombords. Men om du vill höra en sanning, när jag var yngre som tränare då hade jag ett utbrott – då var man ju lite livligare än så där – mot en domare. Jag tog faktiskt ett struptag på en domare en gång, säger Lagerbäck i ”Sommarkväll med Rickard Olsson”, som sänds på lördag klockan 20.00 i SVT1.

– Efter det bestämde jag mig, om jag säger till spelarna att ”vi måste behålla kylan, vi ska vara fokuserade, inte låta oss påverkas av sånt vi inte kan påverka”. Så där bestämde jag mig, fortsätter Lagerbäck.

– Jag kan inte behålla fokus – Conte kanske kan det. Det lilla du kan påverka som tränare under match, då gäller det att vara skärpt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet