Martin Olsson: ”Det är bra med konkurrens”

Uppdaterad
Publicerad

Martin Olsson eller Behrang Safari?

Konkurrensen om vänsterbacksplatsen i det svenska landslaget är tuff inför EM – något som Martin Olsson tycker är bra.

Med en vecka kvar till EM-preiären mot Ukraina pågår diskussionen om Sveriges startelva för fullt. På vänsterbacksplatsen kämpar Martin Olsson med Behrang Safari om en startplats.

-Han (Behrang Safari) är en bra spelare, en stabil vänsterback. Det kommer att vara tufft, men det är alltid bra med lite konkurrens och det kommer bli skoj, säger Olsson till SVT Sport.

Fotbollskväll

Hur mycket påverkas ni av snacket om vem som ska spela?

-Vi försöker att inte tänka på det, och vi snackar inte om det heller. Vi går bara ut på planen och gör som Hamrén vill. Alla är vana att spela stora matcher också. Det är bara att gå ut och vara fokuserad så kommer allt på plats.

Enligt SVT:s fotbollsexpert Glenn Strömberg råder det dock ingen tvivel om vem som bör starta mot Ukraina den 11 juni.

-Jag ser Martin Olsson i den positionen, helt klart. Jag tycker han har gjort en bra säsong trots att de (Blackburn) åker ur. Han är mitt förstaval, säger han.

Skador i den svenska backlinjen har väckt vissa frågetecken om samspelet mellan försvarsspelarna, men Olsson är inte orolig:

-Vi har inte spelat så mycket tillsammans innan men det har sett väldigt bra ut på träning den senaste veckan. Är det tillräckligt bra spelare så behöver man inte spela 100 matcher tillsammans. Det är inga problem, menar Olsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollskväll

Mer i ämnet