Foto: Scanpix

Helsingborg tappade viktiga poäng

Uppdaterad
Publicerad

Serieledaren Helsingborg tappade poäng mot Norrköping på Olympia och bjuder in tätkonkurrenterna i guldstriden. AIK och Malmö kan nu gå upp på samma poäng.

– Vi saknade energin i dag tyvärr. Vi stressar för mycket i passningsspelet och glömmer bort hur vi ska spela, säger HIF:s Ardian Gashi till C More.

Efter en första halvlek där Norrköping dominerade stort kom HIF ut som ett nytt lag. Men pressen bedarrade och skåningarna fick nöja sig med en poäng.

Allsvenskan 2013

– Vi är jättenöjda med en poäng, säger Norrköings lagkapten Andreas Johansson

Efter att skyttekungen Gunnar Heidar Thorvaldsson lämnat och Imad Khalili sålts till Helsingborg är det 20-åringarna Christoffer Nyman och Isaac Thelin som ska stå för målskörden hos östgötarna. De var pigga under hela matchen och skapade en hel del.

– Vi borde ha gjort mål på någon av våra chanser. Jag och Isaac (Thelin) känner varandra bra, säger Christoffer Nyman.

Hos Helsingborg saknades mittbacksstjärnan Loret Sadiku, speedkulan David Accam såväl som May Mahlangu, som är långtidsskadad, och Alejandro Bedoya som såldes i sommarfönstret.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2013

Mer i ämnet