Inhopparen Varela sänkte Danmark

Uppdaterad
Publicerad

Portugal vann en dramatisk match med 3-2 mot Danmark. Silvestre Varela avgjorde i den 87:e minuten.

Portugal var piskade att vinna efter sin 1-0 förlust mot Tyskland i den första gruppspelsmatchen. Det var också de som inledde bäst. I den 24:e minuten inledde Pepe målskyttet, på en hörna nickade han in 1-0-målet. Danmark tvingades till ett tidigt byte när Niki Zimling skadades och ersattes av Jacob Poulsen på mittfältet redan i den 15:e minuten.

Drygt tio minuter senare var det dags igen. Nani fick tag i bollen efter en misslyckad rensning i det danska försvaret. Manchester United-spelaren slog ett lågt inlägg och Hélder Postiga gjorde inget misstag och drygade ut ledningen till 2-0.

Bendtner kvitterade

Danmark hann reducera innan halvtidsvilan genom Nicklas Bendtner efter en nickassist från Simon Krohn-Deli. I den andra halvleken avlöste chanserna varandra, Christiano Ronaldo missade bland annat två klara frilägen. Danmark skapade en hel del chanser i sin jakt på kvittering. Och i den 80:e minuten kom målet genom Bendtner, som gjorde sitt andra mål i matchen. Portugal flyttade då upp sina positioner och med tre minuter kvar av ordinarie matchtid så slog inhopparen Silvestre Varela till på volley.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.