Tjeckien kördes över av rysk fyrling

Ett rörligt, offensivt Ryssland imponerade och besegrade Tjeckien med 4-1 efter två mål av Alan Dzagojev.

21-årige Dzagojev inledde målskyttet i 15:e minuten när han tryckte in returen från en stolpnick. I 79:e avgjorde han matchen när han satte 3-1 med ett stenhårt skott från utkanten av straffområdet.

-Det var väldigt viktigt att vi gjorde en bra insats i första matchen, säger tvåmålsskytten.

Efter en något trevande inledning kopplade Ryssland greppet efter en tempohöjning efter en kvart. Dzagojev gjorde 1-0 och hade ett kanonläge att även göra 2-0 men fick felträff. Det andra målet kom istället när Roman Sjirokov chippade bollen över Tjeckiens målvakt Petr Cech i 24:e minuten. Andrej Arsjavin slog den eleganta genomskäraren som öppnade för målet.

Den ryska ledningen föreföll stabil, men Vaclav Pilar reducerade efter att ha rundat den ryske målvakten Vjatjeslav Malafejev, och plötsligt blev det lite spännande. Tjeckerna lyfte upp spelet och hade skapliga chanser att göra 2-2. Detta gav dock ryssarna stora ytor i offensiva domäner, och ryska målchanser var ingen bristvara. Dzagojevs 3-1-mål kändes inte ologisk, och efter detta kändes matchen avgjord.

Roman Pavljutjenko fastställlde slutresultatet när han vände om och pricksköt 4-1 i 82:a minuten.

-Det var tufft för oss när det blev 2-1, men en stor insats av Roman Pavljutjenko hjälpte oss, säger Dzagojev,  till vardags i CSKA Moskva.

Tjeckerna sticker inte under stol med att ryssarna var riktigt bra i kväll.

-De har fantastisk teknik och visade vilket bra lag de är, säger Michal Bilek, Tjeckiens förbundskapten.

För Rysslands del fortsätter EM med mötet med värdlandet Polen på tisdag kväll. Samma kväll möter Tjeckien Grekland.