Skämtsam Lagerbäck tror på sitt Island

Uppdaterad
Publicerad

Borta är den allvarliga Lars Lagerbäck. Av spelarna i Island beskrivs han istället som en skämtare. Själv stortrivs Sverige förra förbundskapten i sitt nya land.

-Jag har ingenting att klaga på, säger Lagerbäck till SVT.

Han har beskrivits som lite butter, men den tiden tycks vara förbi. En leende Lagerbäck träffade idag pressen inför träningslandskampen mot Sverige.

-Han drar skämt hela tiden och vi tycker att han är ganska rolig. Det viktiga är dock att han vet vad han gör och att vi litar på honom och kör efter hans spelidé. Men vi skiter egentligen i om han är rolig eller inte. Vi ska bara försöka vinna våra matcher, säger backen Ragnar Sigurdsson till SVT.

Fotbolls-EM 2012

Island kan ha något på gång i landslaget. I senaste träningsmatchen hade laget 2-0 mot självaste Frankrike, men föll till slut med 3-2.

-Det finns mycket kvaliteter i laget. Får de hålla ihop några år och lyckas bra i sina klubbar tror jag att Island om några år har ett väldigt bra landslag.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM 2012

Mer i ämnet