Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här bryter kaos ut i krismötet – spelare och fans kastar bengaler mot varandra Foto: Foto: X/Prime Video Sport France

Skandalscener i Frankrike – spelare kastade bengaler mot egna fansen

Uppdaterad
Publicerad

Franska klubben Troyes är i fritt fall.

Fredagens krismöte mot Valenciennes i andraligan tvingades brytas efter att fans kastat in bengaler på planen.

Spelarna svarade med att kasta tillbaka dem upp på läktaren.

Se skandalbilderna i videoklippet i toppen av artikeln.

Troyes ägs av samma holdingbolag (City Football Group) som Manchester City. Nu är klubben på väg att degraderas för andra året i rad.

Vid ställning 1-1 i bottenmötet mellan Troyes och Valenciennes bröt de ovanliga scenerna ut. Hemmafansen visade sitt missnöje mot laget och ägarskapet genom att kasta in bengaler på planen – varpå spelarna kastade tillbaka dem upp på läktaren.

”ESTAC Troyes fördömer agerandet av en minoritet av supportrar efter kvällens hemmamatch. Kontexten av fansens besvikelse ursäktar eller mildrar inte detta beteende, och vi väntar nu på beslut från fotbollsmyndigheterna”, skriver klubben i ett presssmeddelande.

Matchen bröts vid 1-1 och i nuläget är det oklart vad konsekvenserna blir.

Med två omgångar kvar i Ligue 2 ligger Troyes på en sjuttondeplats och att de ska klara sig undan nedflyttning ser högst osannolikt ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.