Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Fridolina Rolfös avgörande i Champions League-finalen i spelaren Foto: Martin Meissner

SVT:s storsatsning – sänder Women's Champions League

Uppdaterad
Publicerad

I våras sände SVT från semifinal och final i Women's Champions League. Nu blir det betydligt fler matcher när SVT planerar att sända hela 13 matcher kommande säsong.

– Vi är väldigt glada att kunna utöka vår satsning på Uefa Women's Champions League, säger SVT Sports chef Max Bursell.

SVT kommer att sända sex gruppspelsmatcher, fyra kvartsfinaler, två semifinaler och finalen. Och premiären sker redan imorgon.

Rosengård möter Eintracht Frankfurt klockan 18:30 i SVT2 och SVT Play. Chris Härenstam kommenterar tillsammans med expert Hanna Marklund.

– Fantastiskt roligt att få vara med och göra de här matcherna och att SVT tagit chansen att sända. Intresset för damer och Champions League kommer bara att öka, säger SVT:s expert Hanna Marklund.

– Med två svenska lag i gruppspelet och flera av de största svenska landslagsstjärnorna i de andra lagen ser vi att det finns ett stort intresse hos vår publik kring den här turneringen, säger sportchef Max Bursell.

Vilka övriga matcher under säsongen kommer blir, kommer att kommuniceras så fort det är bestämt.

– Jätteviktigt för fotbollen att man får möjlighet att synas. Vi ser att intresset ökar i hela Europa och därför är det viktigt att vi hänger med och visar de här stora matcherna, säger Marklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.