Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Andreas Kramers fräckis som tog honom till VM-final. Foto: SVT/TT.

Andreas Kramer till final efter att ha gjort en ”Supermanfällning”

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Kramer gick till final på 800 meter i inomhus-VM i Glasgow. Han blev trea i det första semifinalheatet på 1.48,14.

– Jag fick köra en sorts ”Superman” i mål, säger Kramer om fällningen som gav final.

De tre främsta gick till final och trots att Kramer hade fyra hundradelar ner till amerikanen Isaiah Harris som var fyra höll svensken andan innan han kunde jubla över finalplatsen när resultatet tickade fram.

Kramer hade tappat på den bortre långsidan och på det trånga upploppet var han instängd men lyckades ta sig fram och slängde fram armen. Han slutade trea efter regerande mästaren Mariano Garcia som vann på 1.47,83 efter att ha gjort sin motorcykelgest före loppet.

Friidrotts-VM

Tvåa var Catalin Tecuceanu som fick känna på Kramers arm vid målgången. Italienaren hade 1.48,13.

”Kroppen känns sjukt bra”

– Det blev tajt i slutet och jag fick chansen när det öppnade sig och det blev någon slags lucka och jag fick köra en sorts ”superman” i mål. Jag gjorde mycket rätt i loppet. Kroppen känns sjukt bra, säger Kramer som var femma i VM-finalen inomhus för två år sedan.

– Jag ville vara stark på slutet och det var nära att det sket sig men jag är i VM-final och ska inte säga att jag är missnöjd med det, beskriver Kramer det rafflande upploppet för SVT Sport.

Morgondagens final med sex löpare avgörs klockan 22.10. Kramer är förväntansfull.

– Än så länge har jag kunnat läsa loppen väldigt bra, det gäller att springa 800 meter och inte 805.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet