Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Narve Gilje Nordås uttalar sig om tränaren Gjert Ingebrigtsen, som åtalats för misshandel. Foto: Bildbyrån/TT

Efter åtalet – vill fortsätta träna under Gjert Ingebrigtsen: ”Finns ingen dom än”

Publicerad

Narve Gilje Nordås kommer inte bryta samarbetet med sin åtalade tränare Gjert Ingebrigsten. Det meddelade den norske medeldistanslöparen tidigare i veckan.

– Ett åtal är ett åtal, men det finns ingen dom än, säger han till NRK.

I början av veckan meddelade norsk polis att Gjert Ingebrigtsen, pappa till de norska löparbröderna Henrik, Filip och Jakob, har åtalats för våld i nära relation.

Händelsen som ligger till grund för åtalet ska inte röra någon av de tre kända löparbröderna utan en yngre familjemedlem.

Gjert Ingebrigtsen nekar till brott via sin försvarare.

Sönerna Ingebrigtsen har tidigare anklagat sin pappa för att ha använt sig av fysiskt våld under deras uppväxt. Efter att de bröt med honom för drygt två år sedan, har Gjert Ingebrigtsen dock fortsatt att coacha andra löpare.

”Antingen litar man på honom eller inte”

Däribland Narve Gilje Nordås som i tisdags kväll – efter att ha vunnit 1 500-metersloppet i spanska Huelva – gav sin syn på åtalet mot Gjert Ingebrigtsen.

– Han har gett sin förklaring. Andra har gett sina förklaringar. Antingen litar man på honom och tror på det han säger, eller så gör man det inte. Då gäller det ju att, kanske inte välja sida, men gå efter det som verkar mest logiskt för dig, säger han till norsk media på plats.

På frågan om han kan fortsätta ha Gjert Ingebrigtsen som tränare, svarar Nordås:

– Det tror jag.

Hör mer från Narve Gilje Nordås i spelaren ovan.

SE ÄVEN: Detta har hänt – Ingebrigtsen-brödernas konflikt med pappan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se en genomgång om vad som hänt i konflikten i Ingebrigtsen-familjen. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.