Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alla löparna lyckades runda kameramannen på 3000 meter hinder. Foto: TT

Chocken: Kameraman mitt i vägen för hinderlöparna

Uppdaterad
Publicerad

Under det första varvet på herrarnas final på 3000 meter hinder stod en kameraman mitt på banan som löparna fick väja för.

Han såg ut att filma damernas tresteg bredvid och verkade ovetandes om att loppet pågick.

– Som tur var så fattade han inte att vi var där förrän vi hade passerat honom, sa amerikanske löparen Evan Jager enligt Aftonbladet.

Incidenten inträffade strax före mål på det första varvet och visades inte i livesändningen eftersom höjdhoppet då visades.

– Det var som i Tour de France när cyklisterna kom till en rondell och bara rundade honom. De måste varit förvånade själva när det stod en kameraman mitt i vägen, säger SVT Sports expert Christian Olsson.

Friidrotts-VM

Löparna sprang runt kameramannen utan några större bekymmer då han stod helt stilla.

– Jag var lite orolig att han skulle vika undan åt något håll i sista sekunden. Men som tur var så fattade han inte att vi var där förrän vi hade passerat honom, sa löparen Evan Jager enligt Aftonbladet.

Stökigt med knuffar och flera fall

Loppet var stökigt med knuffar och flera fall. Till slut hittade förhandsfavoriten Soufiane El Bakkali fram och spurtade hem loppet på den måttliga tiden 8.25,13.

– Jag skaffade mig en bra position på det sista varvet. Jag är väldigt stark de sista 400 meterna och det gick vägen för mig, säger El Bakkali till Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet