Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Ståhl under diskuskvalet. Foto: Bildbyrån

Ståhl till final – utan att klara kvalgränsen

Uppdaterad
Publicerad

De gynnsamma diskusvindarna mojnade till den andra kvalgruppen. Daniel Ståhl tog sig till final utan att klara kvalgränsen på 66 meter.

– Jag var ganska blyg i första kastet och lite loj i andra. Jag behöver ju inte vara det men det gällde att ta sig till final och det var ju skitkul för Simon också vilket jag fick höra när jag kom in i callroom 2, säger den regerande mästaren Ståhl till SVT Sport.

Han gladde sig stort åt Simon Petterssons 68,11.

Friidrotts-VM

Efter ett övertramp i det första kastet fick Ståhl iväg diskusen 65,95 i det andra – fem centimeter från kvalgränsen.

KLIPP: Hör Ståhl efter kvalet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

”Jättenöjd med det här”

– Jag hade ett bra tryck på värmet och känner mig på gång. Jag är jättenöjd med det här. Nu är det bara att tuta på och köra i övermorgon, säger Ståhl.

Det var lite diskussion kring om det skulle räcka inför det tredje kastet som blev ett övertramp igen.

Det var betydligt sämre resultat i grupp B. Bäst var Andrius Gudzius som hade 66,60. Fyra kastare var bättre i grupp A. Även om kvalgränsen var satt till 66 meter skulle tolv kastare ta sig till final oavsett. Ståhl hade sjunde bästa kast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet