Svenskt och schweiziskt jubel Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenskt jubel efter Kanadas flopp

Uppdaterad
Publicerad

Här är JVM-resultatet som får Juniorkronorna att jubla. Efter att Kanada tappat poäng mot Schweiz kan Sverige säkra gruppsegern via vinst mot Danmark.

Ingenting gick enligt planen när Kanada mötte Schweiz. Redan efter 2.12 gav Damien Riat Schweiz ledningen med mål i powerplay.

En ledning som Dario Meyer utökade till 2–0.

JVM i ishockey

Hämtade upp – men avgjorde för sent

Den kanadensiska stjärnan Dylan Strome reducerade med 23 sekunder kvar av period 1 och trots Joe Hicketts 2–2 efter 32.17 så tog det stopp.

Kanada, som hade bådet spelet och chanserna, lyckades varken få in ett tredje mål under ordinarie tid eller i förlängningen.

Delikata straffar avgjorde

Det krävdes straffar där Brayden Point och Matt Barzal överlistade den schweiziske målvakten Joren van Pottelberghe med varsin backhand, vilket gav Kanada två poäng.

– Det här var en viktig läxa för oss. Nu vet vi att vi måste ha respekt för alla lag i den här turneringen. Alla har talang i världsklass och nu när vi går in i nästa match vet vi att vi måste vara redo för att spela, säger Kanadas Mitch Marner på turneringens hemsida.

Resultatet innebär att om Sverige vinner mot Danmark så är gruppsegern i JVM säkrad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet